Ο οργασμός στη γυναίκα

Πήγαινε κάτω

Ο οργασμός στη γυναίκα

Δημοσίευση  KaTeRiNa 7 Την / Το Δευ Αυγ 02, 2010 9:19 pm

Ο οργασμός είναι μια απαράμιλλη εμπειρία για τον άνθρωπο. Στους άνδρες προκαλείται σχεδόν αποκλειστικά από τον ερεθισμό του πέους είτε με το χέρι ή το στόμα είτε στα κολπικά τοιχώματα κατά τη διάρκεια της συνουσίας. Στις γυναίκες, τη σαρκική απόλαυση προκαλούν ο ερεθισμός της κλειτορίδας και οι ρυθμικές κινήσεις του πέους μέσα στον κόλπο. Ωστόσο, στον οργασμό οι γυναίκες μπορούν να φτάσουν και με άλλους τρόπους, όπως όταν ο ερωτικός σύντροφος τους διεγείρει την κλειτορίδα, τον κόλπο ή το σημείο G με τη γλώσσα ή τα δάκτυλά του. Με τον οργασμό, περίπου μία στις δέκα γυναίκες εκκρίνει ένα υγρό από την ουρήθρα, που πιστεύεται ότι προέρχεται από τους παρουρηθραίους πόρους ή αδένες του Skene, οι οποίοι βρίσκονται δεξιά και αριστερά κατά μήκος της ουρήθρας. Οι οργασμοί ποικίλλουν. Η υπέρτατη απόλαυση που προξενούν επηρεάζεται από παράγοντες όπως η διάθεση, η ζωτικότητα ή η κούραση, η ποιότητα του ερωτικού παιγνιδιού, η αμοιβαία εμπιστοσύνη και οι εμπειρίες. Ολες οι ερωτικές πράξεις δεν καταλήγουν πάντα -ούτε είναι απαραίτητο- σε οργασμό. Η υπέρτατη απόλαυση που προξενεί ο οργασμός επηρεάζεται από παράγοντες όπως η διάθεση, η ζωτικότητα ή η κούραση, η ποιότητα του ερωτικού παιγνιδιού, η αμοιβαία εμπιστοσύνη και οι εμπειρίες.Δεν έχει, μέχρι τώρα, σταθεί δυνατό να ερευνηθούν οι μεταβολές που προκαλούνται από τον οργασμό στην κλειτορίδα, καθώς το συγκεκριμένο σεξουαλικό όργανο κλείνεται μέσα στο κάλυμμα που σχηματίζεται από τα μικρά χείλη. Αντίθετα, είναι πολύ ευκολότερο να μελετηθούν οι αλλαγές στον κόλπο. Κατά τον οργασμό το εξωτερικό του τριτημόριο συσπάται ρυθμικά. Σημειώνονται από τρεις έως πέντε συσπάσεις, που μπορεί όμως να φτάσουν τις δέκα με δεκαπέντε, με ενδιάμεση χρονική απόσταση 0,8 του δευτερολέπτου. Υστερα από τις πρώτες τρεις με έξι συσπάσεις, το διάστημα μεταξύ της προηγούμενης και της επόμενης μεγαλώνει. Κάθε σύσπαση προξενεί μιαν εξαιρετικά έντονη αίσθηση ηδονής, που μειώνεται καθώς αραιώνουν οι συσπάσεις. Η διάρκεια των οργασμικών συσπάσεων, η ένταση και η συχνότητά τους ποικίλλουν από γυναίκα σε γυναίκα και από οργασμό σε οργασμό. Οταν υπάρχει μεγάλη σεξουαλική διέγερση, ο οργασμός μπορεί να αρχίσει με μια βαθιά σύσπαση που διαρκεί δύο με τέσσερα δευτερόλεπτα. Αμέσως μετά, οι συσπάσεις των μυών βρίσκουν τον κανονικό ρυθμό τους και η διάρκεια καθεμιάς είναι μικρότερη από ένα δευτερόλεπτο. Στον οργασμό οι μύες της μήτρας συσπώνται και ο θόλος της διαστέλλεται, σχηματίζοντας ένα δοχείο για να υποδεχτεί το σπέρμα.

Στον οργασμό οι μύες της μήτρας συσπώνται και ο θόλος της διαστέλλεται, σχηματίζοντας ένα δοχείο για να υποδεχτεί το σπέρμα.

Τι συμβαίνει στο σώμα;

Η διάρκεια των συσπάσεων του οργασμού, η ένταση και η συχνότητά τους δεν είναι ίδιες ούτε σε όλες τις γυναίκες ούτε σε όλους τους οργασμούς. Ορισμένες γυναίκες αισθάνονται να τις διαπερνά ένα έντονο ρίγος ηδονής, που σβήνει όμως γρήγορα. Αλλες νιώθουν μια ζεστή αίσθηση ικανοποίησης να πλημμυρίζει όλο το κορμί τους, ενώ κάποιες φτάνουν στο αποκορύφωμα της έκστασης, για να ξαναγυρίσουν σταδιακά στις απολαύσεις της φάσης της ανόδου. Η γυναίκα ανταποκρίνεται στον οργασμό με όλο της το είναι. Το ρίγος της ηδονής απλώνεται σε όλο το σώμα της, νιώθει τους γοφούς της να τινάζονται με ακούσιες κινήσεις, αισθάνεται τις συσπάσεις στα γεννητικά της όργανα, ώσπου αρχίζει να χαλαρώνει, καθώς αργοσβήνει το μεθύσι της έκστασης.

Η διάρκεια των συσπάσεων του οργασμού, η ένταση και η συχνότητα τους δεν είναι ίδιες ούτε σε όλες τις γυναίκες ούτε σε όλους τους οργασμούς.

Πόσα είδη υπάρχουν;

Μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα είναι ότι πάρα πολλές γυναίκες, στη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, έχουν την ικανότητα για περισσότερους από έναν οργασμούς. Ο άνδρας μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια της συνουσίας, αναστέλλοντας συνειδητά την εκσπερμάτωση, ώστε η σύντροφός του να έχει περισσότερους οργασμούς, ώσπου να φτάσει και εκείνος στην κορύφωση. Αντί να χαλαρώσουν, οι γυναίκες που μπορούν να έχουν διαδοχικούς οργασμούς παραμένουν στη φάση της ανόδου, σε κατάσταση έντονης διέγερσης, φτάνοντας ξανά και ξανά όταν ερεθίζονται στο ζενίθ της ερωτικής απόλαυσης. Αντίθετα από τους άνδρες, οι γυναίκες έχουν μετά τη σεξουαλική πράξη μικρότερη τάση για κατάθλιψη και επιθυμούν περισσότερα χάδια. Ελάχιστες παρουσιάζουν "απώλεια συνείδησης" ελαφριάς μορφής -"μικρός θάνατος" είναι η ποιητική ονομασία- αμέσως μόλις τελειώσει ο οργασμός.

Οι προσωπικές εμπειρίες πολλών γυναικών φανερώνουν ότι υπάρχει ένα είδος οργασμού που ξεκινά από την κλειτορίδα και απλώνεται στον κόλπο


Ένας ή περισσότεροι;

Μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα είναι ότι πάρα πολλές γυναίκες, στη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, έχουν την ικανότητα για περισσότερους από έναν οργασμούς. Ο άνδρας μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια της συνουσίας, αναστέλλοντας συνειδητά την εκσπερμάτωση, ώστε η σύντροφός του να έχει περισσότερους οργασμούς, ώσπου να φτάσει και εκείνος στην κορύφωση. Αντί να χαλαρώσουν, οι γυναίκες που μπορούν να έχουν διαδοχικούς οργασμούς παραμένουν στη φάση της ανόδου, σε κατάσταση έντονης διέγερσης, φτάνοντας ξανά και ξανά όταν ερεθίζονται στο ζενίθ της ερωτικής απόλαυσης. Αντίθετα από τους άνδρες, οι γυναίκες έχουν μετά τη σεξουαλική πράξη μικρότερη τάση για κατάθλιψη και επιθυμούν περισσότερα χάδια. Ελάχιστες παρουσιάζουν "απώλεια συνείδησης" ελαφριάς μορφής -"μικρός θάνατος" είναι η ποιητική ονομασία- αμέσως μόλις τελειώσει ο οργασμός.

Πάρα πολλές γυναίκες, στη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, έχουν την ικανότητα για περισσότερους από έναν οργασμούς.

Το σώμα χαλαρώνει

Μετά τον οργασμό περνά κάποιος χρόνος ώσπου να επανέλθει ο κόλπος στη φυσιολογική του κατάσταση. Μπορεί να χρειαστούν δέκα με δεκαπέντε λεπτά για να ξαναβρεί το κανονικό χρώμα του και να εμφανιστούν ξανά οι πτυχές του. Η κλειτορίδα επιστρέφει στη συνηθισμένη θέση της πέντε με δέκα δευτερόλεπτα αφού σταματήσουν οι τελευταίες συσπάσεις, ενώ στο ίδιο διάστημα τα μικρά χείλη αποκτούν ξανά το χρώμα τους. Αυτά, άλλωστε, είναι τα φαινόμενα που καθρεφτίζουν την απώλεια στύσης μετά τον ανδρικό οργασμό. Η βάλανος όμως της κλειτορίδας μετά τον οργασμό παραμένει διογκωμένη πέντε με δέκα λεπτά και σε μερικές γυναίκες μισή ώρα. Αν δεν υπάρξει οργασμός, η κλειτορίδα ξαναπαίρνει το συνηθισμένο μέγεθός της πολλές ώρες μετά τη σεξουαλική πράξη.


Τι είναι ο γυναικείος οργασμός;
Eίναι ένα αντανακλαστικό που ξεκινάει από τον εγκέφαλο και καταλήγει στα γεννητικά της όργανα. Οτι έχει να κάνει, πρακτικά με τον οργασμό στη γυναίκα, εντοπίζεται εξωτερικά και στο πρώτο τρίτο του κόλπου. Βασικό ρόλο στον οργασμό της γυναίκας παίζει η κλειτορίδα. Ο οργασμός στη γυναίκα είναι πάντα ο ερεθισμός της κλειτορίδας που μεταφέρεται στο πρώτο τρίτο του κόλπου, όπου υπάρχουν οι μύες του περινέου, η σύσπαση των οποίων έχει αποτέλεσμα την αίσθηση οργασμού στη γυναίκα.
Η ένταση, η διάρκεια, η "ποσότητα" διέγερσης και ερεθισμού, που χρειάζεται η γυναίκα για να φθάσει σε οργασμό διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα, αλλά και από συνθήκες ή δεδομένα που κάνει έρωτα η ίδια η γυναίκα.
Πριν τον οργασμό το σώμα της γυναίκας βρίσκεται σε εγρήγορση. Αυξάνονται η αρτηριακή πίεση, οι παλμοί της καρδιάς και ο ρυθμός της αναπνοής. Οι κόρες των οφθαλμών διαστέλλονται, το χρώμα των χειλιών βαθαίνει, οι θηλές ανορθώνονται, η κλειτορίδα υγραίνεται, σκληραίνει και διογκώνεται,παρατηρείται μια έξαψη σε όλο το σώμα και εφίδρωση σε όλη την επιφάνεια του. Τα εξωτερικά χείλη του αιδοίου, η κλειτορίδα, ο κόλπος και τα όργανα της κάτω πυέλου διογκώνονται περίπου κατά τον ίδιο τρόπο που επιτυγχάνεται η στύση του ανδρικού μορίου.Ο οργασμός είναι η φάση, διάρκειας 10-30 δευτερολέπτων ή και περισσότερο, που όλη η ένταση απελευθερώνεται σε μια σειρά από ακούσιες και ευχάριστες μυϊκές συσπάσεις που βιώνει η γυναίκα κολπικά ή και στην μήτρα.

Χαρακτηριστικά του υγρού
Το υγρό μοιάζει πολύ με το προστατικό υγρό. Συνήθως είναι διάφανο ή γαλακτώδες και με πυκνότητα νερού. Δεν έχει την όψη, την μυρωδιά ή τη γεύση των ούρων. Είναι σχεδόν άοσμο. Η γεύση ποικίλει, εξαρτώμενη από την ημέρα του μήνα και το διαιτολόγιο όπως και από κάποιους άλλους παράγοντες όπως χρόνος διέγερσης ή χρόνος που μεσολαβεί ανάμεσα σε διαδοχικές εκσπερματώσεις. Μπορεί να ποικίλει από γλυκό σαν μέλι, ξινό, πικρό ή συσχετισμός γεύσεων.
Αν και εκσπερματιζεται από την ουρήθρα, δεν είναι σχεδόν ποτέ ούρα.
Η εκσπερμάτωση γίνεται από την ουρήθρα. Είναι ο ίδιος δρόμος που χρησιμοποιείται και για την ούρηση. Βρίσκεται έξω από τον κόλπο, μεταξύ αυτού και την κλειτορίδας. Το υγρό δεν είναι λιπαντικό και μοιάζει με νερό. Σε καμία περίπτωση η γυναικεία εκσπερμάτωση δεν βοήθα στην σύλληψη, δεν λιπαίνει και αποτίθεται έξω από τον κόλπο. Ο μόνος λόγος της γυναικείας εκσπερμάτωσης είναι η ικανοποίηση που είναι έντονη και σε πολλές περιπτώσεις πολύ πιο έντονη του καλύτερου οργασμού.

Τεχνική*Ξεκινήστε αργά. Ο,τι κάνετε συνήθως στα προκαταρκτικά. Ξεκινήστε με εκείνη ανάσκελα. Ερεθίστε την κλειτορίδα. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα υγρό δάκτυλο ή με τη γλώσσα. Η αιδοιολειξία συγχρόνως με το χαΐδεμα του στήθους με τα χέρια μπορεί να είναι πολύ ερεθιστικό για εκείνη. Συνεχίστε τον ερεθισμό της κλειτορίδας μέχρι να υγρανθεί. Σε αυτό το σημείο βάλτε δυο δάκτυλα στον κόλπο της. Κινήστε τα στο μπροστινό μέρος του κόλπου (κοιλιά). Θα συναντήσετε μια περιοχή περίπου 5 εκατοστά μέσα της που θα είναι κάπως διογκωμένη. Αυτό είναι το σημείο G. Βρίσκεται ακριβώς πίσω από την κλειτορίδα. Χαϊδέψτε το σημείο απαλά. Θα αρχίσει να διογκώνεται.

*Η εκσπερμάτωση ξεκινάει σχεδόν πάντα με τον ερεθισμό του σημείου G. Ο κλειτοριδικός ερεθισμός μπορεί συχνά να βοηθήσει να φτάσει σε εκσπερμάτωση, όπως και να την κάνει πιο έντονη. Ο ερεθισμός όμως του σημείου G, τουλάχιστον αρχικά, είναι απαραίτητος. Όταν μάθει να εκσπερματώνει εύκολα, τότε μπορεί να το πετυχαίνει και μόνο με τον κλειτοριδικό ερεθισμό.

*Τα χάδια μπορούν να γίνουν με διάφορους τρόπους. Τα δυο δάχτυλα μπορούν να τρίβουν την περιοχή σαν ένα ή να κάνουν αντίθετη κίνηση, σαν να περπατούν. Ένας τρίτος τρόπος είναι η είσοδος των δακτύλων και η έξοδος για 1-2 εκατοστά επαναλαμβανόμενα. Σαν την κανονική διείσδυση, αλλά με μικρότερες κινήσεις. Αρχικά, να είστε σχετικά αργοί. Εναλλάσσετε με κλειτοριδικό ερεθισμό με τον αντίχειρα ή με το στόμα / γλώσσα. Δοκιμάστε και ταυτόχρονο ερεθισμό του σημείου G και της κλειτορίδας. Δείτε τις αντιδράσεις της.

*Όταν αρχίσει να σφίγγεται και νιώσετε τον κόλπο να συστέλλεται, αρχίστε να μπαινοβγαίνετε παρά πολύ γρήγορα. Όταν βρεθεί στη μέση του οργασμού, ερεθίστε την κλειτορίδα και παράλληλα τρίβετε το σημείο G απαλά αλλά παρά πολύ γρήγορα. Μιλάτε της. Πείτε, «έλα, συνέχισε, μην ανησυχείς, ηρέμησε και άφησε το να έρθει» ή παρόμοιες εκφράσεις.Εάν μετά από λίγο δεν τα καταφέρει, πείτε της να γυρίσει μπρούμυτα στα γόνατα. Σε αυτή τη στάση ο ερεθισμός του σημείου G είναι πολύ πιο εύκολος και εκείνη θα αντιδράσει πολύ καλύτερα. Με τα δυο δάχτυλα σας να κοιτούν κάτω, βαλτέ δυο δάχτυλα στον κόλπο της. Βρείτε το σημείο G και συνεχίστε να το ερεθίζετε. Με το άλλο χέρι μπορείτε να ερεθίζετε την κλειτορίδα της. Εάν μετά από δυο οργασμούς, με την γρήγορη κίνηση επάνω στο σημείο G, δεν έχει καταφέρει να εκσπερματώσει γυρίστε ανάποδα το χέρι σας εισάγοντας στον κόλπο της τον αντίχειρα.Με τα δυο δάχτυλα ακουμπήστε την κλειτορίδα της. Κάντε μια καμπύλη με την παλάμη σας ανάμεσα στον κόλπο και την κλειτορίδα της και αρχίστε να διεισδύετε με τον αντίχειρα. Παράλληλα με τα αλλά δάχτυλα χαϊδέψτε την κλειτορίδα της. Όταν πλησιάζει στον οργασμό αρχίστε να κουνάτε όλη την παλάμη σαν να κάνετε διείσδυση παρά πολύ γρήγορα. Σε αυτό το σημείο το πιθανότερο είναι πως θα εκσπερματώσει. Το κόλπο είναι να κάνετε μασάζ στην περιοχή της ουρήθρας ενώ παράλληλα ερεθίζετε τον κόλπο και την κλειτορίδα της. Αυτό θα τη βοηθήσει να ξεπεράσει το συναίσθημα πως κοντεύει να ουρήσει και θα το αφήσει να γίνει.Να γνωρίζετε πως μια γυναίκα είναι όχι μόνο ικανή για πολλαπλούς οργασμούς αλλά και πολλαπλές εκσπερματώσεις. Δεν είναι ασυνήθιστο για εκείνη να έχει από 3 έως 5 εκσπερματώσεις πριν αφήσει τα «αποθέματα» της.

μορφές γυναικείου οργασμού
διακρίνεται σε δύο μορφές, τον κλειτοριδικό και τον κολπικό.Πόσους οργασμούς μπορεί να έχει η γυναίκα κάθε φορά;
Σε αντίθεση με το ανδρικό φύλο, η γυναίκα έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει περισσότερους από έναν οργασμούς σε κάθε επαφή. Ο πρώτος οργασμός είναι πιο έντονος και στη συνέχεια ακολουθούν ως και πέντε οργασμοί.
Βέβαια όταν ο άνδρας και η γυναίκα βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση ...τότε τα συμπεράσματα της επιστήμης λίγη αξία έχουν.
Τον πρώτο λόγο έχει το πάθος και ο πόθος.

Πως μπορεί να καταλάβει μια γυναίκα αν αυτό που αισθάνεται είναι οργασμός ή όχι;Οταν μια γυναίκα προσπαθεί να μας περιγράψει αυτό που αισθάνεται, ρωτώντας αν είναι οργασμός ή όχι, συνήθως δεν είναι. Πρόκειται μάλλον για προοργασμική φάση. Μια γυναίκα που θα κάνει οργασμό, θα καταλάβει αν αυτό ήταν όντως οργασμός.

Τι είναι η γυναικεία ανοργασμίαΠρόκειται για τη συχνά επαναλαμβανόμενη ή μόνιμη καθυστέρηση ή και απουσία οργασμού κατά τη διάρκεια της διείσδυσης του πέους στον κόλπο. Διακρίνεται σε τρεις κατηγορίες: την πρωτοπαθή, τη δευτεροπαθή και την εκλεκτική. Η πρωτοπαθής ανοργασμία χαρακτηρίζεται από την απουσία οργασμού από την αρχή της ερωτικής ζωής της γυναίκας. Η δευτεροπαθής ανοργασμία χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση του προβλήματος μετά από μια περίοδο φυσιολογικής οργασμικής λειτουργίας. Δηλαδή, η γυναίκα με δευτεροπαθή ανοργασμία δεν είχε πάντα το πρόβλημα της απουσίας οργασμού. Τέλος, η ανοργασμία χαρακτηρίζεται εκλεκτική όταν δεν εμφανίζεται σε όλες τις συνθήκες, αλλά εξαρτάται από το σεξουαλικό σύντροφο, τον τόπο της σεξουαλικής επαφής, και άλλες ανάλογες συνθήκες.-
avatar
KaTeRiNa 7

Αριθμός μηνυμάτων : 428
Ημερομηνία εγγραφής : 29/12/2009
Ηλικία : 24
Τόπος : ston kosmo m mazi me to mwro m |L|

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://e-girlande-boy.forummotion.com/forum.htm

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης