Λέτε να είμαι έγκυος;

Πήγαινε κάτω

Λέτε να είμαι έγκυος;

Δημοσίευση  KaTeRiNa 7 Την / Το Δευ Αυγ 02, 2010 9:17 pm

Πολλές γυναίκες που έχουν βιώσει μία εγκυμοσύνη , λένε πως ένιωσαν πως θα γίνουν μαμάδες από την ώρα της σύλληψης. Άλλες πάλι, δεν σιγουρεύονται εάν δεν κρατήσουν ένα θετικό τέστ στα χέρια τους. Όλες όμως νιώθουν μια γλυκιά ανυπομονησία μέχρι να επιβεβαιωθεί η κύηση.

Όταν όμως αυτή η γλυκιά ανυπομονησία γίνεται αγωνία, τι κάνουμε;

Διαβάστε σύντομες απαντήσεις στις πιο συνηθισμένες πρώτες σκέψεις-ερωτήσεις που μπορεί να έχει μια γυναίκα που νιώθει πως ίσως είναι έγκυος!
Τεστ εγκυμοσύνης

Το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις ένα τεστ εγκυμοσύνης . Υπάρχουν τεστ που μπορούν να γίνουν από την 5η μέρα της καθυστέρησης. Ακόμη και αν το τεστ βγει αρνητικό και εξακολουθείς να έχεις καθυστέρηση, επανέλαβε το μετά από λίγες ημέρες. Αν βγεί πάλι αρνητικό, πρέπει να συμβουλευτείς τον γιατρό σου.


Τεστ ωορρηξίας και εγκυμοσύνης

Πότε θα ‘ρθει ο πελαργός;

Υπάρχουν γυναίκες σε όλο τον πλανήτη που σήμερα, μετά από μια περίοδο προσπάθειας, θα αποφασίσουν να αγοράσουν ένα τεστ ωορρηξίας έτσι ώστε να βοηθήσουν “περισσότερο” το πέρασμα του πελαργού από τη ζωή τους. Άλλες γυναίκες πάλι, αγοράζουν ένα τεστ εγκυμοσύνης για να διαπιστώσουν εάν ο πελαργός τις επισκέφτηκε ήδη, ασχέτως αν ήταν καλεσμένος ή όχι.

Σήμερα βλέπετε, τα πράγματα είναι απλά, εύκολα, και γρήγορα. Μια βόλτα στη γωνία, στο φαρμακείο, και η κάθε μία μας έχει τον έλεγχο και τη γνώση που της χρειάζεται για την σημαντική περίοδο αυτή της ζωής.

http://www.femme.gr/pregnancy.htm

ΠΡΟΩΡΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

Αν και πολλές γυναίκες δοκιμάζουν τα συμπτώματα εγκυμοσύνης, και βρίσκουν τα σημάδια της ύπαρξης έγκυες, άλλη «δεν αισθάνεται» έγκυος. Ορισμένα σημάδια και συμπτώματα της ύπαρξης έγκυα μπορούν να συγχθούν με άλλες ασθένειες. Ο ακόλουθος κατάλογος είναι μερικά αποκαλυπτικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Η ασθένεια πρωινού είναι ένα από τα πιό κοινά σημάδια της ύπαρξης έγκυος, αλλά επίσης να είστε ένας από τα τυχερά που δεν δοκιμάζουν ποτέ αυτό το σύμπτωμα εγκυμοσύνης. Η απώλεια μιας περιόδου είναι ένα άλλα σημάδι και σύμπτωμα της ύπαρξης έγκυος. Θα πάμε στη μεγαλύτερη λεπτομέρεια κατωτέρω, και μπορείτε να διαβάσετε κατωτέρω.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Ένα από τα πιό κοινά σημάδια και τα συμπτώματα της ύπαρξης έγκυο, που χάνουν μια περίοδο μπορεί επίσης να προκληθεί από άλλους λόγους. Αν και η απώλεια μιας περιόδου είναι ένας από τον πιό κοινό των συμπτωμάτων εγκυμοσύνης, η πίεση, η ασθένεια, οι διακυμάνσεις βάρους ή ο ερχομός από το προφορικό αντισυλληπτικό χάπι μπορούν επίσης να είναι η αιτία αυτού. Οι ανώμαλες περίοδοι είναι ένα κοινό σύμπτωμα του polycystic συνδρόμου ωοθηκών, ένας όρος στον οποίο οι περίοδοι μπορούν να εμφανιστούν αρκετοί μήνες χώρια. Εάν αισθάνεστε ακόμα ότι όπως σας δοκιμάζει άλλα συμπτώματα εγκυμοσύνης, συνεχίζει τα άλλα σημάδια της ύπαρξης έγκυος.

ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ

Ένα άλλα σημάδι και σύμπτωμα της εγκυμοσύνης είναι η αλλαγή του μεγέθους και αίσθηση του στήθους σας. Από μερικές ημέρες μετά από τη σύλληψη, αυτό το σύμπτωμα εγκυμοσύνης μπορεί να εμφανιστεί. Το στήθος σας αρχίζει να διευρύνει, καθώς παίρνει έτοιμο για το θηλασμό. Πολλές γυναίκες υποστηρίζουν ότι τα στήθη τους είναι πολύ ευαίσθητα και ότι δοκιμάζουν μια πολύ αιχμηρή, τσούζοντας αίσθηση επίσης. Όντας ένα από τα σημάδια και τα συμπτώματα της ύπαρξης έγκυος, η τρυφερότητα του στήθους εξαφανίζεται συχνά μερικές εβδομάδες αργότερα.

ΝΑΥΤΊΑ ΚΑΙ ΕΜΕΤΟΣ

Εξέτασε ενός άλλου ενός από το κλασικό σημάδι και τα συμπτώματα της ύπαρξης έγκυα, της ναυτίας και του εμετού, (ασθένεια πρωινού aka) έχουν γίνει ένας από τον πιό φοβισμένο όλων των συμπτωμάτων εγκυμοσύνης. Το αίσθημα άρρωστο είναι μια κοινή καταγγελία και βιώνεται από τις περισσότερες γυναίκες από τις εβδομάδες 5 έως 6 της εγκυμοσύνης τους. Εντούτοις, η ασθένεια πρωινού μπορεί επίσης να γίνει αισθητές από δύο εβδομάδες μετά από τη σύλληψη. Η ασθένεια πρωινού μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, και μπορεί να ποικίλει από μια περιστασιακή εξασθενημένη αίσθηση να συντρίψει στον εμετό και τη ναυτία. Σε γενικές γραμμές, η ασθένεια πρωινού είναι ένα από τα συμπτώματα εγκυμοσύνης που τείνει να εξαφανιστεί προς το τέλος του πρώτου τριμήνου.

ΚΟΥΡΑΣΗ

Πολλές γυναίκες αισθάνονται την κούραση ως ένα από τα συμπτώματα εγκυμοσύνης τους. Αν και αυτό να είναι ένα σημάδι της ύπαρξης έγκυο, μπορεί επίσης να δείξει άλλα πράγματα επίσης.

ΝΑ ΣΚΟΥΡΥΝΕΙ ΤΟΥ AREOLA

Όντας ένα από τα πρώτα φυσικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης, να σκουρύνει του areola μπορεί να εμφανιστεί σε όλη την εγκυμοσύνη σας. Εάν παρατηρείτε να σκουρύνετε του areola, αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα από τα σημάδια και τα συμπτώματα της ύπαρξης έγκυο.

ΣΥΧΝΟ URINATION

Εάν δοκιμάζετε ότι ουρείτε συχνότερα, αυτό να είναι άλλο των συμπτωμάτων εγκυμοσύνης που επιβεβαιώνουν ότι είστε έγκυοι. Από δύο εβδομάδες μετά από τη σύλληψη, να βρεθείτε εμπειρία αυτό το σύμπτωμα εγκυμοσύνης. Η πίεση του κυριολεκτικά μειώνοντας μεγέθους της κύστης σας είναι η αιτία αυτού. Τα οντα μητρών σας για να αυξηθούν επάνω στην κοιλία, και αυτό το ενοχλητικό σύμπτωμα εγκυμοσύνης είναι το αποτέλεσμα. Τα αυξανόμενα επίπεδα της προγεστερόνης ορμονών εγκυμοσύνης υποκινούν τους μυς κύστεων, έτσι ώστε αισθάνεται πλήρες, ακόμα κι αν να μην πρέπει να ουρήσετε. Από όλα τα συμπτώματα εγκυμοσύνης, και τα σημάδια της ύπαρξης έγκυες, οι γυναίκες βρίσκουν μερικές φορές αυτό για να είναι η ενόχληση.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΥΡΩΔΙΑ

Δεν εκπλήσσεται εάν δοκιμάζετε αυτά τα σημάδι και σύμπτωμα εγκυμοσύνης. Πολλές γυναίκες υποστηρίζουν ότι ορισμένα τρόφιμα τους κάνουν την αίσθηση ζαλισμένη - ενώ άλλες δοκιμάζουν έναν πόθο για άλλα τρόφιμα. Ένα άλλο σημάδι αυτού του συμπτώματος εγκυμοσύνης, είναι μια παράξενη μεταλλική προτίμηση.

ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ

Άλλο των ενοχλητικών σημαδιών και των συμπτωμάτων της ύπαρξης έγκυο, δυσκοιλιότητα εμφανίζεται.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΣΑΣ

Δύο εβδομάδες μετά από τη σύλληψη, το μωρό σας δεν είναι όχι μεγαλύτερο από ένα κεφάλι καρφίτσας, που αποτελείται από μερικές σφαίρες των κυττάρων. Δεδομένου ότι αρχίζει να αναπτύσσεται στην επένδυση της μήτρας, ο πλακούντας αρχίζει να διαμορφώνει και να παράγει τις απαραίτητες ορμόνες εγκυμοσύνης. Κατωτέρω είναι μερικοί τρόποι να επιβεβαιωθεί ότι τα συμπτώματα εγκυμοσύνης και τα σημάδια της ύπαρξης έγκυα ότι έχετε παρατηρήσει είναι ακριβή, και ότι θα έχετε ένα μωρό.

ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

Όντας πολύ ακριβείς, αυτές οι δοκιμές μπορούν να αγοραστούν σε ένα τοπικό φαρμακείο, και μπορούν να επιβεβαιώσουν την εγκυμοσύνη με την ανίχνευση του επιπέδου του HCG στα ούρα σας. Ο παροχέας υπηρεσιών υγείας σας μπορεί να στηριχθεί σε αυτήν την δοκιμή, και μπορεί μόνο επαναλαμβάνοντας τη δοκιμή εάν οι περιπλοκές προκύπτουν. Εάν λαμβάνετε ένα θετικό αποτέλεσμα, μπορείτε να θελήσετε να κάνετε μια συνάντηση με το γιατρό σας έτσι ώστε μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι είστε έγκυοι και αρχίζετε τη συνέχιση.

ΕΞΈΤΑΣΗ ΟΎΡΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Παρόμοιες με αυτήν μιας δοκιμής εγχώριας εγκυμοσύνης, και το γραφείο η εξέταση ούρων επιβεβαιώνει την εγκυμοσύνη με επίσης να ανιχνεύσει το επίπεδο του HCG στα ούρα σας. Όντας σχεδόν 100% ακριβές, αυτή η δοκιμή δεν σας απαιτεί για να ουρήσει πρώτο πράγμα το πρωί. Αυτός ο τύπος δοκιμής μπορεί επίσης να καθορίσει ότι τα σημάδια και τα συμπτώματα της ύπαρξης έγκυος λαβή αληθινή, και ότι τα συμπτώματα εγκυμοσύνης σας είναι σωστά.

ΕΞΈΤΑΣΗ ΑΊΜΑΤΟΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

Προκειμένου να βοηθηθεί η χρονολόγηση της εγκυμοσύνης σας, ο παροχέας υπηρεσιών υγείας σας μπορεί επίσης να εκτελέσει μια εξέταση αίματος εγκυμοσύνης. Αυτή η ιδιαίτερη δοκιμή εγκυμοσύνης μπορεί να σας δώσει ένα θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα, και άλλη μια φορά ανιχνεύει το επίπεδο του HCG. Αυτή τη φορά, ανιχνεύει ότι το επίπεδο στο αίμα σας, και ανάλογα με τα συμπτώματα εγκυμοσύνης σας, τους βοηθά να αποφασίσουν τι είδους την προσοχή για να σας δώσει. Οι εξετάσεις αίματος εγκυμοσύνης είναι χρήσιμες εάν υπάρχουν οποιεσδήποτε ανησυχίες για την αποβολή, ή εάν υπάρχουν ενδείξεις ότι μια ασυνήθιστη εγκυμοσύνη εμφανίζεται.

Ευαίσθητο στήθος. Αυτό μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα σημάδια μιας εγκυμοσύνης. Δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψη θα νιώθετε το στήθος σας πιο ευαίσθητο και πιο πρησμένο από ότι συνήθως.

Εξάντληση. Νιώθετε κουρασμένη ή καλύτερα εξαντλημένη. Τα υψηλά επίπεδα της προγεστερόνης σας κάνουν να αισθάνεστε σαν να έχετε τρέξει μαραθώνιο. Πολύ συχνά το μόνο που θα θέλετε θα είναι να κοιμηθείτε. Η κούραση είναι ένα από τα πρώιμα συμπτώματα εγκυμοσύνης, αν και όχι αλάνθαστο αν δεν συνοδεύεται και από άλλα.

Πονοκέφαλος. Η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος που προκαλείται από τις ορμονικές αλλαγές μπορεί να σας προξενεί συχνούς, ήπιους πονοκεφάλους.

Ευαισθησία στην όσφρηση ή αλλαγή στην αίσθηση της γεύσης. Δεν αντέχετε γεύσεις και μυρωδιές που πριν μπορεί να ήταν από τις αγαπημένες σας ή έστω δεν σας ενοχλούσαν ποτέ. Κάποιες γυναίκες λένε ότι έχουν μια μεταλλική γεύση στο στόμα τους.

Πρωινή αδιαθεσία. Αν και μπορεί να μην περιορίζεται στις πρωινές ώρες και να την έχετε καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας ή της νύχτας. Δυστυχώς το προηγούμενο σύμπτωμα επιδεινώνει την κατάσταση αν και δεν παραπονιούνται όλες οι γυναίκες για ναυτίες.

Ζαλάδα και ίλιγγος. Η διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και η πτώση της πίεσης, μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ζαλισμένη. Ακόμη σε αυτό μπορεί να συμβάλλουν και τα χαμηλά επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας.

Συχνοουρία. Καθώς τα υγρά του σώματος αυξάνονται θα αυξάνεται και η παραγωγή ούρων. Στην συνέχεια θα συμβάλλει σε αυτό και η μήτρα που θα διογκώνεται και θα ασκεί πίεση στην ουροδόχο κύστη.

Αιμορραγία ή κράμπες περιόδου. Περίπου 8-14 ημέρες μετά την ωορρηξία και καθώς το έμβρυο εμφυτεύεται πάνω στο ενδομήτριο μπορεί να προκαλέσει μια ελαφριά αιμορραγία. Μπορεί επίσης να δείτε μερικές κηλίδες την ημέρα που θα περιμένατε την περίοδό σας.

Δυσκοιλιότητα. Η αυξημένη προγεστερόνη επιβραδύνει τη λειτουργία της πέψης και σας προκαλεί δυσκοιλιότητα.

Εναλλαγές συναισθημάτων. Η πλημμύρα των ορμονών στο σώμα σας θα σας κάνει να νιώθετε ιδιαίτερα συναισθηματική και ευσυγκίνητη.

Καθυστέρηση. Αν ο κύκλος σας είναι αρκετά σταθερός και αυτή τη φορά η περίοδός σας έχει καθυστερήσει τότε θα πρέπει να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης. Αυτό είναι και το πιο αξιόπιστο σημάδι για μια εγκυμοσύνη.


avatar
KaTeRiNa 7

Αριθμός μηνυμάτων : 428
Ημερομηνία εγγραφής : 29/12/2009
Ηλικία : 24
Τόπος : ston kosmo m mazi me to mwro m |L|

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://e-girlande-boy.forummotion.com/forum.htm

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης